Wees voorbereid op een wespenplaag

1 juni 2022

Het zomerseizoen staat voor de deur en de eerste vliegen en wespen zijn gespot. Experts waarschuwen zelfs voor de grootste wespenplaag ooit dit jaar. De oorzaak is een rustig, relatief warm voorjaar wat bevorderlijk is voor de ontwikkeling en groei van de insectennesten.

Het voorkomen van vliegen en wespen door het sluiten van deuren en ramen is de basis. Als de insecten eenmaal binnen zijn, is het verstandig om gebruik te maken van een goede vliegenlamp. Een goede vliegenlap is een lamp die vliegende insecten snel uit de omgeving verwijdert. Hoe sneller de eliminatie, hoe lager het risico op de overdracht van ziektes.

 

4 tips bij het kiezen van de juiste vliegenlamp:

1. Aantrekkingskracht

Kies ledlampen, want ledlampen hebben een groter bereik en hogere lichtsterkte. Het licht van ledlampen vervaagt ook minder snel, waardoor de effectiviteit het hoogst is.

2. Energiezuinig

Vliegenlampen branden vaak vele uren, overdag en ‘s nachts. Daardoor zijn de energiekosten een belangrijke factor in het maken van de juiste keuze. Onze tip is om te kiezen voor een vliegenlamp die zowel de omgeving monitort als een dag-/nachtstand biedt. Zo verlaagt u het energieverbruik en bent u milieubewust bezig. Een vliegenlamp met energiezuinige leds hebben een levensduur van 3 jaar.

3. Positie en bereik

Positie en hoogte van de vliegenlamp is zeer belangrijk. Blijf uit de buurt van concurrerende lichtbronnen en plaats de lampen niet direct boven plekken waar brood en banket worden bereid.

4. Kleurcontrast met achtergrond

De vangstpercentage is het hoogst als de kleuren van de unit afwijken van de achtergrondkleur. Het contrast zorgt ervoor dat de vliegenlamp meer opvalt voor vliegende insecten.

 

Meer informatie over vliegenlampen en het kiezen van de juiste vliegenlamp leest u in de blog van Rentokil.

Voor wespen zijn er ook speciale wespenvallen. Deze vallen trekken wespen aan waardoor ze eerder naar de val gaan, dan naar alle heerlijke zoetigheden in uw bedrijf.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande tips vragen of wilt u een vliegenlamp of wespenval aanschaffen, neem contact op met onze partner Rentokil Pest Control. Zie de ledenvoordelenpagina voor meer informatie.

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking