Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje geopend

15 september 2019

Omroep Brabant gaat voor de 24e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden. 

Het wedstrijdreglement is te vinden op omroepbrabant.nl/worstenbroodje. Inschrijven kan ook via die website:

  • tot en met 7 oktober 2019 voor ambachtelijke bakkers en slagers (categorie A)
  • tot en met 25 januari 2020 voor thuisbakkers en leerlingen (categorieën B, C en D)

De voorronde van de strijd voor thuisbakkers en leerlingen is op 11 februari 2020 bij De Rooi Pannen in Eindhoven. De finale bakken is op 16 maart 2020, eveneens bij De Rooi Pannen in Eindhoven. De datum en plaats voor de bekendmaking van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 worden later bekend gemaakt. Omroep Brabant zal uitgebreid verslag doen van zowel de finale als de aanloop naar de finalestrijd.

Mystery Shopper

De uiteindelijke winnaar in de categorie bakkers en slagers wordt driemaal bezocht door de mystery shopper. Hierdoor tellen ook de worstenbroodjes mee die elke dag in de winkel worden verkocht.  

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College (Curio) in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers ondernemersvereniging (NBOV) en Omroep Brabant.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking