Bakkerij Maassen ontvangt predicaat hofleverancier

30 juni 2021

Bakkerij Maassen in Wanroij bestaat dit jaar 226 jaar. Op zondag 27 juni ontving het familiebedrijf het predicaat Hofleverancier van burgemeester Marcel Fränzel. NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink was aanwezig bij de uitreiking en feliciteerde de familie namens de NBOV.

De zussen Margriet en Petra Maassen zijn de achtste generatie in het familiebedrijf Bakkerij Maassen. Dankzij uitgebreid historisch onderzoek in vele archieven en de hulp van lokale heemkundekringen en historisch geïnteresseerden, is de 226-jarige geschiedenis van Bakkerij Maassen in beeld gebracht. Zo kon achterhaald worden dat het bedrijf al meer dan twee eeuwen bestaat.

De viering van het 225-jarig jubileum kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Daarom is het predicaat Hofleverancier dit jaar officieel uitgereikt aan de zussen Maassen. Ter gelegenheid daarvan organiseerde de bakkerij op zondag 27 juni ook een open dag. Margriet Maassen liet tegenover Omroep Brabant weten blij te zijn met de erkenning. “Het is ook een stukje eerbetoon naar de vorige generaties”, vertelde ze.

Omroep Brabant maakte een reportage over de uitreiking van het predicaat Hofleverancier aan Bakkerij Maassen.

 

Hofleverancier

Bedrijven die ten minste 100 jaar bestaan, een jubileum vieren en aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen in aanmerking komen voor het predicaat Hofleverancier. De NBOV kan leden ondersteunen bij het aanvragen van het predicaat Hofleverancier.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking