Loket subsidie praktijkleren RVO sluit 16 september

Het is weer mogelijk om de Subsidieregeling Praktijkleren aan te vragen. Dit is een financiële tegemoetkoming in de kosten die bedrijven maken voor het opleiden van leerlingen op de werkvloer. Het doel van de regeling is om werkgevers te stimuleren om praktijkleerplaatsen aan te bieden.

U vraagt de subsidie praktijkleren aan via RVO. Het aanvraagloket is geopend tot en met 16 september 2021 17.00 uur.

eHerkenning

Bij het aanvragen heeft u een eHerkenning nodig.

  • Tot en met 30 juni is dat eHerkenning niveau 1 of 2.
  • Vanaf 1 juli tot en met 16 september is een eHerkenning vanaf minimaal niveau 3 nodig. Let op: de aanvraag eHerkenning niveau 3 duurt minimaal 2 weken, dus wacht niet te lang.

Voorwaarden

  • De regeling is alleen voor erkende leerbedrijven die BBL-leerlingen begeleiden.
  • Voor een vol studiejaar begeleiden in 2020-2021 kunt u maximaal 2700 euro subsidie krijgen.
  • Na goedkeuring wordt de subsidie uitgekeerd in december 2021.

Extra subsidie vanwege corona

De NBOV vindt praktijkleren belangrijk. Samen met andere brancheorganisaties, VNO-NCW en MKB-Nederland zetten we ons in om de subsidie praktijkleren voor ondernemers te behouden en uit te breiden, en het eenvoudiger te maken om deze aan te vragen. Daardoor is onder andere bereikt dat het maximale subsidiebedrag 2700 euro is voor een vol studiejaar en dat er extra subsidie is voor sectoren die door de coronacrisis zijn getroffen.

De minister heeft namelijk besloten om boven op de bestaande subsidieregeling jaarlijks 10,6 miljoen euro extra vrij te maken voor de regeling. Dit is bedoeld om werkgevers in sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen te stimuleren om praktijkleerplekken aan te blijven bieden. Deze extra subsidie geldt voor de studiejaren 2020-2021 en 2021-2022. U vraagt de extra subsidie aan via het normale aanvraagformulier.

Artikelen / Branche
Subsidie voor energieadvies op maat
Artikelen / Branche
Extra subsidie voor Limburgse mkb’ers vanwege pandemie
Artikelen / NBOV
NBOV-lid? Bereken hoeveel u op energie kunt besparen