Marie-Hélène Zengerink
Algemeen directeur
0182-693030 |

Maatwerk

24 augustus 2018

De vakantie is – net als kerst – iets waarvoor we zaken ‘af’ willen hebben, een psychologische, bijna magische, grens. Een periode om zaken echt af te ronden, op te ruimen of weg te gooien. In de vakantie is er tijd voor maatwerk: eigen vakantiestek, eigen gezin of vrienden, eigen keuzes over de activiteiten die op zo’n vakantiedag worden opgepakt. Actief of juist lekker lui. De Tour de France of het EK atletiek volgen op tv, of eens lekker een boek lezen. Alles kan, alles mag.

Dat maatwerk verdwijnt over het algemeen weer rond 1 september: dan hollen we weer met zijn allen naar werk, school en sportclubs. De voorbereidingen voor kerst beginnen, want het moet af. Voor kerst, of - oliebollen meegerekend - voor sluitingstijd op 31 december.

 

In de sector gaan we vanaf 1 september juist verder met maatwerk. Het doel van uw NBOV is immers om het ondernemerschap waar het kan gemakkelijker te maken. Veel van dat maatwerk vindt u terug op de website, waar u – met de zoekbalk – snel bij het onderdeel terechtkomt dat u zoekt. 


We gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden om ingewikkelde wetten en regels eenvoudiger toe te passen in de praktijk van elke dag.


 

En verder gaan wij – met andere ambachtelijke sectoren - op zoek naar nieuwe mogelijkheden om ingewikkelde wetten en regels eenvoudiger toe te passen in de praktijk van elke dag. Goede voorbeelden hiervan kent u natuurlijk al: de bhv-tool maakt de verplichtingen rondom bedrijfshulpverlening voor ondernemers veel eenvoudiger. Daarnaast zijn de cao-teksten inmiddels opnieuw opgesteld en veel leesbaarder gemaakt. Deze nieuwe teksten verschijnen heel binnenkort – uiteraard hoort u dat van ons.

We zijn dus op zoek naar meer vereenvoudiging. Op maandag 3 september bent u daarom van harte welkom tijdens de rondetafelbijeenkomst bij de NBOV in Gouda, waar we praten over vermindering van regels. Wilt u daarover meepraten of heeft u goede suggesties? Laat het ons weten!
 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking