Muziek, beeld en tekst

Als u in uw bedrijf muziek laat horen, tv-beelden toont of kopieën van teksten maakt, moet u daarvoor meestal betalen. Dat is geen belasting, maar een vergoeding aan een andere ondernemer, zoals de schrijver, componist of programmamaker van het materiaal. De infographic en brochure op deze pagina geven hierover meer informatie. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of en hoeveel vergoeding u moet betalen.

Infographic zakelijk gebruik muziek, beeld en tekst

Brochure zakelijk gebruik muziek, beeld en tekst

Factuur Stichting Reprorecht

Stichting Reprorecht is een auteursrechtenorganisatie. De stichting int bij bedrijven en organisaties vergoedingen voor het (digitaal) kopiëren van informatie uit (online) boeken, tijdschriften, kranten en andere publicaties. Deze vergoedingen verdeelt de stichting onder de makers en uitgevers van die publicaties, zoals tekstschrijvers, journalisten, vertalers en kranten.

Daarvoor ontvangt u als ondernemer een factuur. Maakt u geen digitale of papieren kopieën van teksten, dan kunt u dit aangeven bij de Stichting Reprorecht. Log daarvoor in op de website van de stichting, met de gegevens die op uw factuur staan. Bij de veelgestelde vragen op de website van de stichting leest u hoe u dat doet. Dit hangt af van de omvang van uw bedrijf.

Soms ontvangen ondernemers een nepfactuur voor reprorechten. Twijfelt u of de factuur van de stichting afkomstig is? Neem dan contact op met de Stichting Reprorecht via 0900 - 202 28 29.

Artikelen / Branche
Factuur Stichting Reprorecht
Artikelen / Branche
Tarieven Sena voor muziek stijgen
Artikelen / Info en advies
Hoe komt u aan goede foto’s?