Nijkamp bakt beste paasbrood van Nederland

19 maart 2021

Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen is de winnaar van de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Joost Snijders uit Stramproy wint het zilver en de derde plaats gaat naar Timmer uit Gasselte.

Spannende finaleronde
De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze keuring die mede mogelijk werd gemaakt door GildePartners Puratos en Royal Steensma. In totaal werden 134 broden gekeurd en beoordeeld. Zeven daarvan kregen een 8,1 of hoger en deze bakkers plaatsten zich voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte. De finalekeuring is uitgevoerd door technisch adviseur Marco van Scheijndel, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en Gerard Vreugdenhil, bakker en lid van het BoulangerieTeam.
 

Finalisten
De overige finalisten die een 5-sterrenproduct in hun winkels verkopen zijn De Echte Bakkers: Steenbergen te Meppel – Thomassen te Beneden Leeuwen – Van der Woerd te Doorn en Van Meijel te Clinge.

Artikelen / NBOV
Rob Jetten in gesprek met ondernemers Brood&Ko
Artikelen / Leden
Bakker Out viert 125-jarig jubileum
Artikelen / NBOV
Jongste NBOV-lid opent eigen bakkerij