Ondersteuning voor eigen teststraat werkgevers

11 februari 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport introduceert een financiële regeling om werkgevers te ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen testen. Inrichten van een testfaciliteit kan alleen onder verantwoordelijkheid van een bedrijfsarts of arbo-arts. Een website en helpdesk zorgen voor praktische ondersteuning.

De regeling richt zich op dit moment alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is. Belangrijkste doel is om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. Het is mogelijk een testfaciliteit gezamenlijk in te richten, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein.

De regeling biedt een financiële tegemoetkoming voor bedrijfsartsen en arbodiensten die werknemers testen in opdracht van werkgevers. De totale vergoeding per afgenomen antigeen(snel)test bedraagt € 61,06 exclusief btw. Het ministerie gaat daarbij uit van de kosten die gemaakt moeten worden om de testen af te nemen en te analyseren. De aanschafkosten van de testen worden niet vergoed.

Voor praktische ondersteuning bij de inrichting van een eigen teststraat is samen met VNO-NCW en MKB-Nederland een website met toolkit en een helpdesk opgezet: werkgeverstesten.nl. Op deze website vindt u meer informatie.

Artikelen / NBOV
Corona sneltesten met korting voor NBOV-leden
Artikelen / NBOV
Promotiecode Spoedtest.nl niet meer geldig
Artikelen / NBOV
Sneltesten: stap in goede richting