Voldoe jij aan de allergenenwetgeving?

7 februari 2024

Je hebt het misschien al langs zien komen: de NVWA is een campagne gestart over allergeneninformatie in de ambachtelijke sector en horeca. Ook heeft de NVWA hun inspectieresultaten op het gebied van allergenen openbaar gemaakt. Bij 44.8% van de ambachtelijke bedrijven zijn er afwijkingen geconstateerd.

Om aan de wettelijke eisen te voldoen moet je het volgende regelen:

  • Zorg dat er een bordje in het zicht van de klanten is waarop je aangeeft dat er allergenen in de producten zitten, en er bij het personeel meer informatie kan worden ingewonnen. NBOV-leden hebben zo'n bordje ontvangen. Wil je er nog één of meerdere ontvangen? Klik hier om een bordje aan te vragen. Als alternatief kan je op de schapkaartjes van je producten de allergenen vermelden.
  • Maak een lijst met alle producten en de allergenen die in de producten zitten. Hiervoor kan je het invulschema allergenen gebruiken. Zorg ervoor dat je personeel weet waar ze deze lijst kunnen vinden.

 

Meer weten?

Verdiepende informatie over allergenen hebben we gebundeld in het Handboek Allergenen, hierin staat alles wat je moet weten over allergenen. Het Handboek Allergenen is ook interessant voor je personeel!

 

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking