Vrouwenvakgroep ‘beleefde het in Gouda’

22 mei 2019

Twintig ondernemersvrouwen van de Vrouwenvakgroep van de NBOV waren op dinsdag 14 mei in het centrum van Gouda voor bedrijfsbezoeken aan de Siroopwafel Experience, Brood & Ko en Bakkerij Van Dijk. Ze sloten de middag af in het onlangs verbouwde NBOV-kantoor.

Voor de lunch ontmoetten zij elkaar bij Kruim - eten & drinken in de Chocoladefabriek. Dit voormalige chocoladeverwerkingsbedrijf is een inspirerende en dynamische locatie waar kennis en ambacht elkaar ontmoeten. Sinds 2014 zijn de Stadsbibliotheek Gouda, het Streekarchief Midden-Holland en de Drukkerswerkplaats Gouda er gevestigd.

Beleef het in Gouda

Het thema ‘Beleef het in Gouda!’ sloot deze keer aan bij de beleving die Banketbakkerij de Vlaam heeft gecreëerd met de Siroopwafel Experience. Met de overname van de bakkerij in Gouda kochten Jan en Anja ook het authentieke recept van de Kamphuisen siroopwafel – de oudste en volgens kenners lekkerste stroopwafel van Gouda. De wafel werd vermoedelijk aan het begin van de 19de eeuw door de Goudse bakker Pieter Willem Kamphuisen bedacht, en is al 200 jaar een groot succes. De ondernemersvrouwen ontdekten het verhaal achter Kamphuisen, en zagen en proefden hoe de lekkerste siroopwafels van Gouda gemaakt worden.

Aansluitend ontving Vrouwenvakgroeplid Carla van Daalen de groep in de vestiging van Brood & Ko aan de Lange Tiendeweg. Haar collega’s luisterden met grote belangstelling naar haar ervaringen als onderneemster. Naast deze winkel heeft Brood & Ko nog 6 vestigingen in Bodegraven, Reeuwijk, Woerden, Alphen a/d Rijn en Boskoop. Ook Don Frederiks, die enkele jaren geleden Hofleverancier Bakkerij Van Dijk aan de Doelenstraat overnam, zorgde voor een warme ontvangst. Hij verbaasde met zijn enorme assortiment losse koekjes, waar veel vraag naar is.

Aan het eind van de middag werden ervaringen en indrukken uitgewisseld tijdens de netwerkborrel in het vernieuwde kantoor van de NBOV. Daar was ook volop gelegenheid tot het bekijken van de efficiënt ingerichte kantoorruimtes met een frisse uitstraling. 

De volgende bijeenkomst van de Vrouwenvakgroep is de Tweedaagse op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2019 in Middelburg. Binnenkort volgt hierover meer informatie.
 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking