Winkels ambachtelijke bakkerijen mogen openblijven

14 december 2020

Het kabinet heeft vandaag nieuwe, zware maatregelen bekend gemaakt om het coronavirus te bestrijden. Net als de eerdere lockdown-periode in het voorjaar mogen alle essentiële winkels openblijven. Hieronder vallen alle vers- en foodspeciaalzaken zoals bakkerijen, banketbakkerijen, chocolatiers en patissiers.

De ambulante handel mag voorlopig ook openblijven. Hieronder vallen de oliebollenkramen. Veiligheidsregio’s of gemeenten kunnen hierover een afwijkend beleid voeren.

Lobby

De NBOV heeft gisteren samen met haar vertegenwoordigers in Den Haag gelobbyd om de ambachtelijke bakkerijbranche open te houden. Met de feestdagen voor de deur, waarbij iedereen noodgedwongen thuis blijft, is het noodzakelijk dat de ambachtelijke winkels openblijven. Zo kunnen boodschappen gespreid worden gedaan.  

Communicatie blijft belangrijk! 

Net als in de afgelopen maanden blijft het de komende periode belangrijk dat de winkel op orde is, er niet te veel klanten binnen zijn en dat er een duidelijke communicatie naar de klanten is. De NBOV heeft hiervoor de volgende middelen beschikbaar gesteld: 

Artikelen / Info en advies
Corona geen reden meer om thuis te blijven
Artikelen / NBOV
Goedkope zelftesten voor NBOV-leden
Artikelen / Branche
Mondkapjes weer verplicht