Arjan van der Eijk wint roomboter competitie amandelstaven

6 november 2020

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker heeft de roomboter amandelstavencompetitie van 2020 gewonnen. In het Zuid-Hollandse Haastrecht is gistermorgen de beste roomboter amandelstaaf gekocht door de Mystery Shopper.

In de finaleronde is de staaf beoordeeld met een 8,25 en daarmee eindigt hij op de eerste plaats. Gommans uit Sevenum werd tweede met een 8,08. Hij haalde vorig jaar de titel binnen en eindigt nu heel knap weer in de top 3. Met een 8,00 haalde Vroonland uit Yerseke de derde plaats. Wouter Vroonland bereikt vaak de finaleronde van de productcompetities van het Gilde en scoort nu voor de tweede keer een podiumplek.


Voorronde

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende twee weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 105 staven werden gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester bij GildePartner Van der Pol en Ron Bloem, Senior Productontwikkelaar bij GildePartner Royal Steensma. In de finaleronde keurde Mike Onasse van het Boulangerieteam mee met deze vakjury. Bij de 9 finalisten is gisteren anoniem en onaangekondigd een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht.


Productkwaliteit belangrijke waarde

Bianca van der Eijk neemt het goede nieuws in ontvangst en ze is superblij. “Arjan is er zo druk mee geweest. Hij heeft er alles voor aan de kant gezet de laatste weken,” vertelt Bianca. Arjan zelf reageert nuchter maar toch ook erg blij: “Productkwaliteit is een belangrijke waarde in onze bakkerij. Daarmee willen we het verschil maken. We zijn al eens derde geworden in deze competitie maar dat is al weer een tijdje geleden. Ik wilde er echt weer een keer bij zijn dus we gingen ervoor. Dat we nu eerste zijn geworden is fantastisch.”


Genot om te eten

“De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder boven uit,” aldus Mark van Wijk. “De staaf ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé; de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een genot om te eten.” Ron Bloem merkt op dat het niveau in de finale heel hoog lag. “Het zijn de finesses die het verschil maken in deze finale. “Ik hoop dat de bakkers met de tips die we in de voorronde gegeven hebben de verbeteringen kunnen doorvoeren,” aldus Ron.

Artikelen / Leden
Nijkamp bakt opnieuw beste paasbrood van Nederland
Artikelen / Leden
Vroonland wint amandelstavenkeuring Echte Bakker
Artikelen / Branche
Oliebollenkeuring Echte Bakkersgilde
pagina
Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat