Op deze pagina vindt u praktische documenten: checklists, formulieren en instructies die u helpen om dagelijks voedselveilig te werken. Zo bewaakt en borgt u de voedselveiligheid en hygiëne in uw bedrijf. Als NBOV-lid kunt u deze documenten gratis downloaden.
Checklist plaagdierbeheersing
Voorbeeld massabalans bij terugroepen van grondstoffen
Blokkadeformulier
Recallprocedure
Instructie hygiëne bakkerij en winkel
Basis-checklist voedselveiligheid en hygiëne
Checklist hygiëne
Schoonmaakschema
Bezoekersreglement
Werkinstructie thermometer
Werkinstructie ongekoelde verkoop
Een lekker cadeau van de bakker – voor bijvoorbeeld een verjaardag, Moederdag, Sinterklaas of de kerstperiode – is leuk om te geven en fijn om te krijgen. Het loont daarom de moeite om een of meer cadeaupakketten in uw assortiment op te nemen. Er zijn wel regels en richtlijnen waarmee u rekening moet houden. In dit artikel vindt u daarvan een overzicht.