Drie nieuwe Meesters geëerd tijdens inauguratie op 2 juni

Tijdens een feestelijke inauguratie bij InnStyle in Maarssen zijn vandaag maar liefst drie nieuwe Meesters officieel gehuldigd. Na het succesvol afleggen van de Meesterproef op 28, 29 en 30 april 2025 mogen Bas Gommans, Hans Peter Winter en Nick van Doorn zich voortaan Meester Boulanger of Meester Patissier noemen, de hoogste graad van vakmanschap binnen de bakkerijbranche.

De Meestertitel staat niet alleen voor uitzonderlijke technische beheersing, maar ook voor visie, creativiteit en innovatiekracht. Alle kandidaten hebben een intensief traject afgelegd, dat bestond uit onder andere een portfolioanalyse, schriftelijke voorbereiding en het praktijkexamen. Tijdens de inauguratie werden de geslaagden officieel opgenomen in de gelederen van de Meesters: een select gezelschap van vakmensen van het hoogste niveau dat zich actief inzet voor de toekomst van de bakkersbranche.

Code van Eer

Iedere Meester committeert zich aan de Code van Eer en levert de komende drie jaar een actieve bijdrage aan de sector. Door het geven van gastlessen, demonstraties en het delen van kennis dragen de Meesters bij aan het versterken van het vak en inspireren zij nieuwe generaties vakmensen, zoals bijvoorbeeld leerlingen die bakkerijonderwijs volgen.

Lancering boek ‘Meesterschap’

De inauguratie vormde tevens het decor voor de lancering van het nieuwe boek Meesterschap, een uitgave van Vereniging de Meesters. In dit inspirerende boek zijn de verhalen, drijfveren en recepten van maar liefst tien Meester Boulangers en Patissiers vastgelegd. Met prachtige foto’s, persoonlijke portretten en inspirerende recepten biedt het maar liefst 136 pagina’s tellende boek een uniek inkijkje in het hoogste niveau van het bakkersambacht in Nederland.

Het boek is een ode aan de Meesters en het hoogste niveau van vakmanschap in de bakkerij. De eerste exemplaren van Meesterschap zijn uitgereikt door Jan van der Krabben aan de Nederlandse kampioenen van de Jeugdvakwedstrijden. Namens het Weerstandsfonds, zet hij zich – net als Vereniging de Meesters – in om het imago van het vak te versterken en jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de bakkerijsector.

Het boek is te verkrijgen via hier!
En online te bekijken op meesterschap.meestertitel.eu

Relevante nieuwsartikelen

Banketbakker voert creatieve verkiezingscampagne met gebakskieswijzer
Nieuws uit de branche

Banketbakker voert creatieve verkiezingscampagne met gebakskieswijzer

Alblasserdam, 27 oktober 2025 — Terwijl politieke partijen volop campagne voeren, kiest Banketbakkerij Prins voor een originele aanpak. Eigenaar Edwin Prins zet verkiezingskoorts om in iets smakelijks: een...
2 minuten
Goud voor Nederland op de Mondial du Pain 2025!
Nieuws uit de branche

Goud voor Nederland op de Mondial du Pain 2025!

Nantes, 23 oktober 2025 – Het Nederlandse bakkersduo Féra de Vries en Roy Schepers heeft goud gewonnen op de Mondial du Pain in het Franse Nantes. Onder leiding van...
2 minuten
Doe mee aan het NK Broodbeleggen 2026
Nieuws uit de branche

Doe mee aan het NK Broodbeleggen 2026

Van 19 januari tot en met 4 februari 2026 vindt de tweede editie van het NK Broodbeleggen plaats. De aftrap is in de Week van het Brood, hét moment om...
1 minuut
Winnaars Speculaaskeuring 2025
Nieuws uit de branche

Winnaars Speculaaskeuring 2025

Na twee dagen keuren door een vakjury en een consumentenpanel zijn de winnaars van de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring bekendgemaakt. Uit in totaal 294 ingezonden producten zijn 25 ambachtelijke (banket)bakkers...
3 minuten
De Oude Bakkerij genomineerd voor Museumprijs 2025
Nieuws uit de branche

De Oude Bakkerij genomineerd voor Museumprijs 2025

akkerijmuseum De Oude Bakkerij staat op de shortlist van de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Samen met het Drents Museum en NEMO dingt het museum mee naar deze landelijke publieksprijs. Beleven met alle zintuigen Het thema van dit jaar...
1 minuut
Ontbijten buitenshuis verdubbelt: kansen voor de bakker
Nieuws uit de branche

Ontbijten buitenshuis verdubbelt: kansen voor de bakker

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun ontbijt buitenshuis te kopen. Uit recent onderzoek van FSIN blijkt dat zowel de frequentie als de besteding de afgelopen zes jaar zijn...
1 minuut
Goed nieuws uit Medemblik!
Nieuws uit de branche

Goed nieuws uit Medemblik!

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is opgenomen op de longlist voor de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Het thema dit jaar is het multisensorisch museum – en...
1 minuut
Houd je KVK-gegevens actueel!
Nieuws uit de branche

Houd je KVK-gegevens actueel!

Klopt jouw inschrijving in het Handelsregister nog? Het is belangrijk dat je gegevens altijd juist en volledig zijn. Niet alleen omdat dit verplicht is, maar ook omdat klanten, leveranciers, banken...
1 minuut
Wouter Kamphorst wint goud bij EuroSkills
Nieuws uit de branche

Wouter Kamphorst wint goud bij EuroSkills

Tijdens EuroSkills 2025 in Herning, Denemarken heeft de 21-jarige Wouter Kamphorst uit Heerde goud gewonnen in de categorie broodbakken. Hij versloeg deelnemers uit twaalf landen en liet zien wat echt vakmanschap is. Wouter is...
1 minuut
Meldwijzer NVWA onveilige levensmiddelen aangepast
Nieuws uit de branche

Meldwijzer NVWA onveilige levensmiddelen aangepast

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de Meldwijzer onveilige levensmiddelen aangepast. Dit is een hulpmiddel waarmee ondernemers kunnen zien wanneer zij een melding moeten doen bij de NVWA...
2 minuten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bakkerszaken is dé nieuwsbrief voor de ambachtelijke bakkers. Hierin vind je al het nieuws en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer op dit moment belangrijk zijn. Ook als je geen lid bent van de NBOV kan je Bakkerzaken ontvangen. Let wel: sommige artikelen zijn alleen te lezen door leden.

"*" geeft vereiste velden aan