De Vereniging

De NBOV is dé ondernemersorganisatie voor ambachtelijke brood- en banketbakkers en chocolatiers in Nederland. Onze missie is duidelijk: de NBOV is jouw onafhankelijke partner en komt op voor jouw belangen. De NBOV is namens ambachtelijke bakkers het aanspreekpunt voor overheid en politiek in Den Haag, Brussel en lokaal. We werken aan een sterk imago, goede promotie, hoge kwaliteit en duurzame ontwikkeling van het bakkersvak. Zodat jij kunt blijven ondernemen, met plezier en passie voor het vak.

Structuur van de vereniging

De NBOV is een vereniging van leden, voor leden. De leden zijn ambachtelijke bakkers zoals jij. Zij bepalen samen het beleid en de richting van de vereniging. De koers wordt uitgezet door de ledenraad. Het bestuur neemt de belangrijkste besluiten. De organisatie – onder leiding van de directeur – zorgt voor de uitvoering van het beleid en het contact met de leden. De NBOV heeft deskundige medewerkers die je graag helpen met al je vragen.

Wil je precies weten hoe we georganiseerd zijn? Bekijk dan onze statuten, het verenigingsreglement en de code goed bestuur.

Samenwerking

Samenwerking is voor de NBOV heel belangrijk, zowel binnen als buiten de vereniging. Binnen de NBOV leer je andere bakkers kennen, kun je ervaringen uitwisselen en elkaar helpen. Zo ontstaan nieuwe ideeën en kun je samen oplossingen vinden voor vragen of problemen in de praktijk. Door die onderlinge band sta je er nooit alleen voor, maar maak je echt deel uit van een netwerk van vakgenoten.

De NBOV werkt actief samen met andere organisaties in de bakkerijbranche, zoals leveranciers, branchepartners en de overheid. Samen pakken we uitdagingen aan en delen we kennis. Zo versterken we elkaar en kunnen we snel inspelen op veranderingen in de markt.

Zo  wordt bijvoorbeeld horizontaal samengewerkt met werknemersorganisaties om een te cao sluiten, het Fonds Ambachtelijke Bakkerijen te beheren en een pensioen te regelen voor de medewerkers in de branche. Verticale samenwerking met partners in de keten gebeurt in projecten die leiden tot verbetering van producten of processen. Denk bijvoorbeeld aan de projecten over zout of graan van Nederlandse bodem.