Overgangsregeling voor schone bestelbus of vrachtwagen

Gemeenten mogen vanaf 2025 zero-emissiezones instellen. Dit zijn gebieden waar alleen nog bestelbussen en vrachtwagens mogen komen die rijden zonder uitlaatgassen. Ondernemers die in zo’n zone moeten zijn, kunnen via een landelijke overgangsregeling voordeliger overstappen op een uitstootvrije bestelbus of vrachtwagen.

Een busje of vrachtwagen zonder uitstoot is op dit moment nog duurder dan een op fossiele brandstof. Het kabinet komt ondernemers daarom tegemoet. Ondernemers kunnen tussen 2021 en 2025 in aanmerking komen voor subsidie, ook voor vrachtwagens. Daarnaast zijn er fiscale regelingen die investeren in een schone bedrijfswagen voordeliger maken.

Langere overgangsfase

Ondernemers krijgen ook langer de tijd om over te stappen, onder andere vanwege de coronacrisis. In 2027 eindigt de overgangsfase voor bestelauto’s en eind 2029 voor vrachtwagens. Zo wordt voldaan aan de afspraak in het klimaatakkoord om in 2030 te zorgen voor 49% vermindering van de CO2-uitstoot. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid: Kabinet komt ondernemers tegemoet bij overstap op schone bestelbus of vrachtwagen.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft