Belasting op muziek, beeld en tekst

Laat je in je bedrijf muziek horen, tv-beelden zien of maak je kopieën van teksten? Dan moet je daarvoor meestal betalen. Dat is geen belasting, maar een vergoeding aan een andere ondernemer (schrijver, componist of programmamaker). De infographic en brochure op deze pagina geven je hierover meer informatie. Hierin zie je of en hoeveel vergoeding je moet betalen.

Factuur Stichting Reprorecht

Stichting Reprorecht is een auteursrechtenorganisatie. De stichting int bij bedrijven en organisaties vergoedingen voor het (digitaal) kopiëren van informatie uit (online) boeken, tijdschriften, kranten en andere publicaties. Deze vergoedingen verdeelt de stichting onder de makers en uitgevers van die publicaties, zoals tekstschrijvers, journalisten, vertalers en kranten.

Daarvoor ontvang je als ondernemer een factuur. Maak je geen digitale of papieren kopieën van teksten, geef dit dan aan bij de Stichting Reprorecht. Log daarvoor in op de website van de stichting, met de gegevens die op je factuur staan. Bij de veelgestelde vragen van de stichting lees je hoe dat werkt.

Soms ontvangen ondernemers een nepfactuur voor reprorechten. Twijfel je of de factuur echt van de stichting komt? Neem dan contact op met de Stichting Reprorecht via 0900 – 202 28 29.

Meer weten over belasting op muziek, beeld en tekst?

Of het nu is op het gebied van personeelszaken, juridisch, financieel/fiscaal of huisvesting: onze adviseurs geven je graag persoonlijk advies. Gericht op jouw onderneming en jouw situatie.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten