Feiten & cijfers

Bij de NBOV vinden we feiten en cijfers belangrijk. Voor jou als ondernemer omdat je daardoor inzicht krijgt in je bedrijf. Daardoor maak je onderbouwde keuzes. Bijvoorbeeld bij de inkoop van je grondstoffen, bij investeringen, je productie, inzet van personeel, je assortiment, het aantal filialen, het moment waarop je je bedrijf wil overdragen.

Voor de belangenbehartiging zijn cijfers net zo belangrijk, bijvoorbeeld bij het sluiten van de cao. Ook in de politiek is het noodzakelijk om te laten zien hoe de bedrijfstak eruit ziet en hoe de kosten en opbrengsten van ondernemers in de bakkerij zijn.

De NBOV laat jaarlijks de Monitor Bakkerijbranche maken (zie download) met gegevens uit de branche en van leden. Samen met Retail Insiders worden gegevens verzameld over ‘bedrijven in de winkelstraat’.

Nieuw voor bedrijven zijn de kostencalculatietool en de bedrijfsscan. Als je in de Benchmarktool je eigen gegevens invoert (in een beveiligde omgeving), vergelijk je je eigen bedrijf eenvoudig met collega-bedrijven. Hieruit haalt de NBOV ook weer (anonieme) gegevens op over de ambachtelijke bakkerijbranche. Die gegevens gebruiken we weer in de belangenbehartiging en lobby.

Via de Kostencalculator krijg je inzicht in de elementen die jouw kostprijs bepalen. Als je de tool invult krijg je meer grip op de mogelijkheden om te sturen op jouw bedrijfsresultaat.

Wachtwoord resetten