Overnemen of starten?

Vraag je je af of het voor jou beter is om een bestaand bedrijf over te nemen of een nieuw bedrijf op te starten? Dat hangt ervan af of je alles zelf wilt doen of liever op een al rijdende trein springt. Je moet immers wel aan de slag om je droom te realiseren. Veel zaken zijn bij een bestaand bedrijf al geregeld. Denk bijvoorbeeld aan locatie, klanten, ovens en andere apparatuur, winkelinrichting en personeel. Maar ook praktische zaken zoals vergunningen of certificaten (HACCP).

In beide gevallen begin je met het maken van een ondernemersplan. Hoe wil je dat je bedrijf er – in de toekomst – uitziet? Je keuze is uiteraard ook afhankelijk van de financieringsmogelijkheden. Daanaast vind je in onze kennisbank nog veel meer handige informatie die jou helpt met jouw start of de overname van een bakkerij.

Bakkerij overnemen

De overname van een bedrijf kan relatief ‘snel’ gerealiseerd worden. Je springt op een rijdende trein want locatie, inventaris, personeel, leveranciers, klanten, vergunningen zijn immers al geregeld. Je moet goed onderzoeken wat je precies overneemt en daarover onderhandelen. Het aankopen van een bakkerij is natuurlijk niet iets kleins en daarom wel belangrijk dat je bepaalde stappen volgt. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij dit stappenplan uitgewerkt. Zo weet je zeker dat je over alle onderdelen goed hebt nagedacht en niet voor verassingen komt te staan.

Zelf starten

Je maakt alle keuzes zelf en moet je keuzes zelf regelen. Je staat zogezegd in de startblokken van een nieuw avontuur. Omdat je afhankelijk bent van procedures is het belangrijk dat je hier de tijd voor neemt.

  • Inschrijving kamer van koophandel
  • Locatie zoeken
  • Vergunningen en certificaten regelen
  • Contracten met leveranciers
  • Machines en grondstoffen inkopen
  • Personeel aannemen

Neem contact op met een overnameadviseur

Een bedrijf overnemen is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Daarom adviseren we je om al vroegtijdig contact op te nemen met een van onze adviseurs. Als je daadwerkelijk stappen zet om een bedrijf over te nemen, verwijzen we je door een gespecialiseerde adviseur.

Wat past het beste bij jou?

Overnemen en starten hebben allebei voordelen en nadelen. Dat beslis je niet met een muntje opgooien. Neem contact op met onze bedrijfsadviseur als we met je mee moeten denken.
Wachtwoord resetten