De NBOV

De Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging

De NBOV is dé ondernemersorganisatie voor de ambachtelijke bakkerijsector. Een vereniging van ambachtelijke brood- en banketbakkers en chocolatiers die samen dé ambachtelijke bakkerijsector vertegenwoordigen. Hoe meer ondernemers zich bij de NBOV aansluiten, hoe meer de NBOV voor de ambachtelijke bakkers kan betekenen.

En we zijn niet zomaar een ondernemersorganisatie. De NBOV is dé plek waar ambachtelijke brood-, banketbakkers en chocolatiers samenkomen, elkaar inspireren en versterken. Binnen de vereniging zien we een grote diversiteit aan bakkers: van kleine traditionele bakkerijen tot eigentijdse ondernemingen. Sommigen begonnen als thuisbakker, anderen namen het familiebedrijf over. Onze leden zijn gevestigd in alle windstreken van Nederland en bieden een gevarieerd assortiment: brood, banket, chocolade en andere specialiteiten. De betrokkenheid van onze leden bij de koers van de vereniging is van groot belang. De activiteiten van de NBOV worden gecoördineerd en uitgevoerd door het team op kantoor in Gouda.

De NBOV zet zich in op alle onderwerpen die van belang zijn voor de leden in de ambachtelijke bakkerij. Zowel op het gebied van ondernemerschap, werkgeverschap als vakmanschap. De NBOV doet dit door voor de ondernemers op te komen in Den Haag en Brussel, in de regio, binnen de branche en  aan de cao-tafel.

De NBOV streeft ernaar dat ondernemers kunnen blijven ondernemen!

Ledenraad

In 2022 besloot de ALV om haar taken over te dragen aan een ledenraad. De belangrijkste taak van de Ledenraad is het vaststellen van de kaders waarbinnen het bestuur bestuurt. Welke zaken moet de NBOV oppakken, wat biedt meerwaarde aan de leden? De Ledenraad toetst jaarlijks ook of dat goed is verlopen. De Ledenraad is zoveel mogelijk een afspiegeling van de leden van de NBOV.

Ledenraad
De leden van de NBOV maken gebruik van de producten en diensten van de organisatie in Gouda: informatie, advies en begeleiding op maat. Maar ook producten en diensten die samenwerkingspartners bieden. NBOV-leden kunnen actief zijn in de Ledenraad, het bestuur en commissies in de vereniging en meepraten over de koers en het beleid.

Vijf ijzersterke redenen om lid te zijn van de NBOV

Een NBOV-lidmaatschap biedt een gepassioneerde ondernemer de mogelijkheid om zijn bakkerij te professionaliseren. Benieuwd hoe? Lees de vijf redenen.
Wachtwoord resetten