Branche & samenleving

Lobby in Den Haag en Brussel

In de ambachtelijke bakkerijbranche werken bijna 45.000 medewerkers dat is echt heel veel. Ambachtelijke bakkers voorzien met hun dagverse producten in de dagelijkse levensbehoefte van klanten. Als lokale winkelier staan ze midden in de maatschappij. De NBOV zet zich ondertussen in om de politiek te beïnvloeden. We lobbyen om de grote hoeveelheid regels te verminderen en om de accijnzen en btw te verlagen. We willen de loonkosten verlagen voor onze medewerkers en de lasten in geval van zieke medewerkers. En in het algemeen mag de lasten- en regeldruk wel wat lager voor ambachtelijke bakkers. Dit doen we in Den Haag en Brussel.

Samenwerking met gelijkgestemde MKB-brancheorganisaties

Winkeliers doen een dringende oproep aan politiek en publiek. “Onze straten zijn onmisbaar voor leefbaarheid”, is hun boodschap. Om die reden voert de NBOV namens bakkers en mede-winkeliers campagne met de actie ‘Mag het ietsje minder…’.

Meer over de campagne

Winkeliers voeren niet zo snel actie, zoals bijvoorbeeld in de agrarische sector wel het geval is. Maar de nood is hoog, want winkeliers staan onder druk. En daarmee de leefbaarheid in de straten. Daarom komen ook brood- en banketbakkers met een oproep aan de politiek: maak de regelgeving en regeldruk voor mkb-ondernemers leefbaar en hou die zo.

 

Bakkers-vakwedstrijden

De NBOV zet het vak van ambachtelijke bakker en hun rol in de maatschappij graag in het zonnetje. Zo coördineert en ondersteunt diverse bakkersvakwedstrijden. Deze wedstrijden bieden bakkers de mogelijk om hun vakmanschap te tonen aan het hele land. De wedstrijden in de bakkerijbranche bieden een etalage voor het vak en zijn een inspiratiebron voor collegabakkers.

Wil jij je vakmanschap laten zien en inschrijven voor een vakwedstrijd? En daarmee zelfs kansmaken jouw werk aan Prinses Beatrix te mogen presenteren? Dat kan! Aanmelden voor de gouden gard kan via dit aanmeldformulier. De presentatie van de winnende moederdagtaart vindt plaats op Paleis Noordeinde.

Het mooiste beroep van Nederland in de spotlight bij het Koninklijk Huis

Ieder jaar heeft de NBOV het genoegen om Prinses Beatrix de moederdagtaart aan te bieden. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de NBOV. Zij heeft deze rol overgenomen van haar moeder, prinses Juliana. Als dank hiervoor biedt de NBOV ieder jaar een Moederdagtaart. Die wordt traditiegetrouw gemaakt door jonge talentvolle patissiers.

Moederdagtaart

Trots op mijn beroep

Jouw lidmaatschap draagt bij aan de invloed die de NBOV kan uitoefenen op de publieke opinie en bij politieke beleidsmakers in Den Haag of Brussel.
Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft