Doe mee met Happy Saturday 

Ambachtelijke bakkers, banketbakkers en chocolatiers in Nederland dopen de eerste zaterdag na Blue Monday ieder jaar om tot Happy Saturday. Blue Monday staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Happy Saturday geeft een positief tegengeluid. Dit jaar valt Happy Saturday op zaterdag 20 januari. Klanten worden die dag dus extra in het zonnetje gezet en op een vrolijke manier bedankt dat ze lokaal hun producten kopen. Kondig de actie vooraf aan, bijvoorbeeld rond Blue Monday. Of vertel juist niets, dan is deze bijzonder vrolijke dag écht en verrassing. Vergeet ook niet je medewerkers te informeren over de actie en zorg ervoor dat je klanten in een extra warm bad terecht komen.

Ondernemers die meedoen kiezen zelf de invulling voor hun klanten. En ze geven bijvoorbeeld een product of goodie mee, bieden iets te proeven aan en verkopen soms een speciaal ‘happy’ product. De NBOV stelt daarom onderstaande communicatiemiddelen ter beschikking. Daar word je toch vrolijk van?

Social Post Maker

Met de Social Media Post Maker maak je eenvoudig en in een paar klikken een (online) post die bij jouw bedrijf past. Je hebt daarvoor alleen een eigen foto nodig. Kies een ontwerp, upload de foto en zet je eigen boodschap online! En gebruik bij berichten op sociale media de hashtag #happysaturday. Zo vragen we samen aandacht voor deze speciale dag.

Klik hier om naar de social post maker te gaan

Beeldmateriaal & logo’s

Gebruik onderstaand beeldmateriaal voor je digitale kanalen of om je ‘happy’  product te voorzien van een logo. Er zijn verschillende standaardafbeeldingen beschikbaar. Ook hebben we een gave video laten maken om je klanten op de hoogte te stellen van Happy Saturday! De video heeft een vierkant formaat, zodat je hem makkelijk deelt op bijvoorbeeld Instagram.

 

Samenwerking

Het initiatief voor Happy Saturday komt van een groep ambachtelijke bakkers die met de ondersteuning van Bakkerij Support in 2019 begon met de actie #appelrakker. De actie is uiteindelijk begin 2020 omgezet naar Happy Saturday. De NBOV is in 2021 aangesloten.

Posters, flyers en persbericht

De posters en flyers zijn in twee verschillende varianten, vergelijkbaar met de social media post. Er is een neutrale met roze achtergrond en een met de foto als achtergrond. De bestanden zijn certified pdf’s, deze bestanden zijn speciaal om ze te (laten) drukken. En het mag natuurlijk niemand ontgaan dat je meedoet aan deze bijzondere dag! Dus: download het persbericht, pas de rode tekst aan en verstuur het naar je perscontacten.

 

Hoe pak jij deze bijzondere dag aan?

Misschien heb je vragen over Happy Saturday maar je mag natuurlijk ook leuke tips delen met andere bakkers! Vertel ze ons.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten