Social media en online

Social media zijn niet meer weg te denken: miljoenen Nederlanders gebruiken het dagelijks. WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn vormen de top-5 van het socialmedialandschap. Uit onderzoek in 2023 blijkt dat Facebook en Twitter sterk verliezen en TikTok en Instagram juist sterk groeien.

Social media stappenplan

Je kan als ondernemer social media op diverse manieren inzetten. Hiervoor is het belangrijk om in grote lijn een strategie uit te zetten. Bepaal je doelstelling, budget, doelgroep en type kanaal. We helpen je graag op weg met een social media stappenplan (zie hieronder).

Beheer online- en social media-accounts

Een account van je social en online media is als de sleutel van je winkel of bakkerij: iemand met een account heeft toegang tot de online-kant van je bedrijf. Je kan zelf je social en online media beheren, of dit uitbesteden aan een medewerker. Of natuurlijk aan een externe partij, zoals een communicatiebureau of tekstschrijver. Bij een website of webshop heb je te maken met een provider die de techniek erachter voor zijn rekening neemt, vaak inclusief de benodigde software. In alle gevallen geldt: maak goede afspraken.

Nieuwsgierig geworden naar meer resultaten? Download dan het Nationale Social Media Onderzoek 2023.

Meer weten over online?

Bij de NBOV geloven we in persoonlijk contact. Wil je dat iemand met je meedenkt over je online activiteiten? Laat het ons weten.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten