Verbruik je meer dan 25.000 m3 of 50.000 kWh? Informatieplicht!

Op 8 juni 2023 zijn de Energiebesparende Maatregelenlijsten (EML) definitief geworden. Gebruik je meer dan 25.000 m³ gas, of meer dan 50.000 kWh elektriciteit? Dan ben je wettelijk verplicht om energiemaatregelen te nemen die zich binnen vijf jaar terugbetalen. En je moet de overheid hierover informeren. Dit wordt de informatieplicht genoemd.

Via het stappenplan van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bepaal je of de wettelijke verplichting voor jouw situatie geldt. Is dit het geval? Dan ben je verplicht om de EML in te vullen en de maatregelen te nemen die zich binnen vijf jaar terugbetalen. Dat kan in het e-loket van de RVO. Het loket is vanaf nu geopend en sluit op 1 december 2023. Hoe het e-loket werkt, vind je in de handleiding e-loket.

Op de website DEB.nl vind je de lijsten met energiebesparende maatregelen (EML) in een handig overzicht. Later worden er extra functionaliteiten aan de site toegevoegd, waaronder een op maat gemaakt besparingsadvies. Als de nieuwe functies online staan, hoor je dit van ons. Heb je vragen over de EML en de informatieplicht? Neem dan contact op met de adviseurs van de NBOV.

Meer weten over de Informatieplicht Energieverbruik?

Zorg dat je altijd op de hoogte blijft via de website van de NBOV. En als je vragen hebt? Laat het ons weten!

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten