Kredietunie mag deelnemen aan BMKB

De Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) kan als alternatieve financieringsvorm deelnemen aan het Borgstellingskrediet Midden- en Kleinbedrijf (BMKB). De KBO kan hierdoor een beroep doen op deze regeling als zij geen financiering kan verstrekken door een gebrek aan zekerheden. In dat geval staat de overheid garant voor een deel van de lening. De aanvrager betaalt daarvoor wel een eenmalige afsluitprovisie die de overheid in rekening brengt.

De overheid heeft streng getoetst of de KBO een serieuze kredietverstrekker is. Daarbij is onder andere nagegaan of de procedures goed in elkaar zitten en geborgd zijn. En of niet zomaar aan iedereen een krediet wordt verstrekt. Het bestuur van de KBO is blij met deze erkenning van het Ministerie van Economische Zaken. Alle energie die is gestopt in het bouwen van een degelijke backoffice betaalt zich hiermee terug.

Bestuurswijziging

Het bestuur van de KBO is gewijzigd: op de algemene ledenvergadering van 7 oktober 2019 namen Theo Sturkenboom en Cor Havermans afscheid. Voorzitter Theo Sturkenboom legt zijn functie neer, omdat hij is gevraagd om sectorcoördinator voor de PUM te worden. Bestuurslid Robert van de Leur is tot de nieuwe voorzitter benoemd. Ook Cor Havermans stelde zijn functie beschikbaar; Hein Beerse (bakkerondernemer uit Alkmaar) neemt zijn plaats in het bestuur in.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft