Arbeidsovereenkomsten

Als ondernemer is het heel belangrijk om per medewerker de juiste arbeidsovereenkomst te gebruiken. Dat zorgt voor de juiste arbeidsverhoudingen en beschermt zowel jou als je medewerker. Arbeidsovereenkomsten geven duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden, werkuren, salaris, vakantiedagen en andere belangrijke zaken. Bovendien helpen ze geschillen te voorkomen. Hieronder vind je verschillende voorbeelden van contracten die speciaal zijn afgestemd op de bakkersbranche. Je vindt er overeenkomsten voor bepaalde en onbepaalde tijd. Na het downloaden maak je ze op maat voor de afspraken met jouw medewerker.

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Deze overeenkomst ga je aan voor een vooraf afgesproken periode van bijvoorbeeld één jaar. De overeenkomst heeft een vaste einddatum. Het is dus een tijdelijk contract. Wil je een contract voor bepaalde tijd opzeggen? Dan moet je alsnog actief aanzeggen (laten weten), uiterlijk één maand voor de einddatum. Kies afhankelijk van je type medewerker de juiste overeenkomst. Zo hebben medewerkers vanuit een bakkersopleiding of vanuit een werken en leren traject (bbl) een contract nodig dat inspeelt op de situatie werken én leren. Is je medewerker de Nederlandse taal niet helemaal machtig? Kies dan voor de overeenkomst in eenvoudige taal.

Let op: je kan maximaal 3x achter elkaar een contract voor bepaalde tijd aanbieden aan je medewerker. Je leest daar meer over op de pagina over de ketenregeling.

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Deze overeenkomst heeft geen vaste einddatum en geeft daarom voor de medewerker meer zekerheid. De overeenkomst is geschikt voor medewerkers die langdurig in je bakkerij werken en met wie je de samenwerking wil voortzetten.

Downloads onbepaalde tijd

Vragen over arbeidsovereenkomsten?

Als bakker wil je niet alles zelf hoeven uitzoeken. Daarom delen wij veel praktisch informatie met leden. En heb je als lid vragen? Dan bel je ons!

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten