Bedrijfshulpverlening

Als werkgever ben je verplicht om bedrijfshulpverlening (bhv) op de werkvloer te organiseren. Ondernemers vinden de regelgeving rondom bhv vaak onduidelijk. Ook zijn de kosten aan de hoge kant. Daarom hebben de NBOV, andere ambachtelijke branches en twee ministeries de tool Help123 ontwikkeld. Help123 maakt bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder.

Aanschaf Help123

Met Help123 maak je een bhv-plan voor je bedrijf met daarin de bhv-afspraken. Ook kunnen alle medewerkers een online bhv-training volgen. Zo leren zij hoe ze moeten handelen bij een noodgeval. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar heeft geen praktijktraining. Deze praktijktraining is namelijk niet noodzakelijk om aan wettelijke eisen te voldoen. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over Help123. Kijk ook in de ledenwinkel voor het concrete aanbod van de BHV-tool.

Voordelen

1. Veilig: kleinere bedrijven hebben vaak maar een of twee bhv’ers die niet altijd aanwezig zijn. Met Help123 volgen alle medewerkers een online training waardoor meer medewerkers bhv-kennis hebben. Dat bevordert de veiligheid.

2. Eenvoudig: Help123 zorgt ervoor dat je niets vergeet en dat alle bhv-afspraken in de training van de medewerkers terugkomen. Als hun certificaten bijna verlopen, herinnert de tool je aan de jaarlijkse herhalingstraining. Je wordt ook geïnformeerd of de bhv-afspraken nog voldoen aan de huidige situatie.

3. Betaalbaar: een bhv-training kost jaarlijks al snel € 150,- tot € 300,- per bhv’er. De Help123-tool kost jaarlijks € 7,50 exclusief btw per medewerker.

Direct downloaden

Bekijk ook de video voor meer informatie over Help123. De tool direct aanschaffen? Ga naar Help123.eu.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten