RIE specialist

RI&E staat voor Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). Het is een wettelijk verplichte inventarisatie van de risico’s op de werkvloer en de mogelijke gevolgen voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers. Het doel van een RI&E is om deze risico’s in kaart te brengen, bijvoorbeeld door een RIE specialist. En waar nodig maatregelen te treffen om de risico’s te verminderen of zelfs weg te nemen.

Bij een bakkerij ontstaan risico’s bijvoorbeeld door het gebruik van ovens of deegmixers. Ook kan er sprake zijn van gevaarlijke stoffen. Ook fysieke belasting zoals het tillen en verplaatsen van zakken meel brengt een risico met zich mee. Als je zelf aan de slag wil met je RI&E, kan je gebruik maken van de branche-RI&E.

De RIE specialist

Laat je je RI&E liever opstellen door een expert? Neem dan contact op met onze partner op het gebied van de RI&E. De RIE specialist heeft de branche-RI&E voor ambachtelijke bakkers opgesteld, en beschikt dus over actuele kennis van de branche.

De RIE specialist ontzorgt je door de wettelijk verplichte inventarisatie en evaluatie voor je te doen. Zo’n RI&E van de RIE specialist is standaard voorzien van een serviceovereenkomst. Met deze overeenkomst borgen zij dat de RI&E altijd actueel is. Dit houdt in dat ze zorgdragen voor een RI&E die altijd aansluit bij de laatste wet- en regelgeving. Eventuele veranderingen binnen je bedrijf of branche zijn daardoor meegenomen.

Vragen over RIE?

Bij de NBOV geloven we in persoonlijk contact. We geven je advies op maat, gericht op de situatie van jouw onderneming. Bel of mail ons dus als je een vraag hebt.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten