RI&E

Als werkgever moet je nadenken over de arbeidsomstandigheden in je bedrijf. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een belangrijk onderdeel van die arbeidsomstandigheden. Bedrijven brengen daarmee de risico’s binnen hun bedrijf in kaart. Op basis van die inventarisatie tref je eventuele maatregelen. En het is de basis voor een plan van aanpak (PvA) met daarin wie, wanneer, welke maatregel neemt.

De bakkerijsector (ambacht) heeft nog geen erkende branche-RI&E. Die is wel nieuw opgesteld en we zitten op dit moment in het proces van erkenning. Deze nieuwe branche-RI&E vind je hier. Bedrijven (ook bedrijven met minder dan 25 werknemers) die dit instrument gebruiken, moeten hun dit en het plan van aanpak laten toetsen. Dat kan door een gecertificeerde arbodienst of door een gecertificeerde arbo-kerndeskundige. Heb je nog geen arbodienst? Kies dan voor een arbodienst die de bakkerijsector kent. Achtergrondinformatie vind je op het steunpunt.

Vragen over de RI&E?

Leden kunnen altijd met hun vragen terecht bij de NBOV voor advies op maat. We kijken dan naar de situatie die bij jou speelt.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft