Re-integratietraject? Dit gaat er veranderen.

Vanaf 1 juli 2023 wordt de mening van de medewerker op zijn of haar re-integratie meegenomen in de re-integratiedocumenten. Het doel hiervan is om meer inzicht te krijgen in hoe de medewerker tegen de re-integratie aankijkt. Dit kan zorgen voor meer betrokkenheid bij het re-integratietraject.

Wat betekent dit voor jou?

Op het moment dat je het re-integratiestuk invult, geeft de medewerker hierop ook zijn of haar visie. Dit geldt bijvoorbeeld voor het plan van aanpak, een bijstelling hierop of een andere evaluatie zoals de eerstejaarsevaluatie.

Per wanneer?

Deze nieuwe regel gaat in per 1 juli 2023. Dit betekent dat je de visie van de medewerker opneemt in alle documenten die je ná 1 juli 2023 opstelt.

Waar te vinden?

Het UWV heeft vanaf 1 juli 2023 de aangepaste documenten op haar website staan. Let er ook goed op dat je de meest recente documenten gebruikt. Download de documenten altijd direct van de UWV website.

Vragen over re-integratietraject?

Bij de NBOV geloven we in persoonlijk contact. Zeker als het over jou medewerker gaat, want elke situatie is anders. Vragen? Stel ze!

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten