Doe mee met Happy Saturday 

De eerste zaterdag na Blue Monday wordt ieder jaar door de ambachtelijke bakkers, banketbakkers en chocolatiers van Nederland omgedoopt tot Happy Saturday. Waar Blue Monday bekend staat als de meest deprimerende dag van het jaar is Happy Saturday de tegenhanger waarmee de deelnemende ondernemers een positief tegengeluid willen geven. Dit jaar valt Happy Saturday op zaterdag 20 januari 2024. Klanten worden deze dag extra in het zonnetje gezet en op een vrolijke manier bedankt dat ze lokaal hun producten kopen.

Ondernemers die meedoen, geven een eigen invulling door hun klanten te verrassen. Dit kan bijvoorbeeld door een product of goodie mee te geven, iets te proeven aan te bieden tijdens het wachten of een speciaal 'happy' product te verkopen. De keuze ligt volledig bij de ondernemer. De NBOV stelt onderstaande communicatiemiddelen ter beschikking. 

Social Post Maker 

Met de Social Media Post Maker maak je eenvoudig en in een paar klikken een (online) post die bij jouw bedrijf past. Om een eigen post te maken, heb je alleen een eigen foto nodig. Kies een ontwerp, upload de foto en zet je eigen boodschap online! Vergeet hierbij de #happysaturday niet! 

Klik hier om naar de social post maker te gaan

Beeldmateriaal & logo's

Onderstaand beeldmateriaal kun je gebruiken voor de digitale kanalen of om bijvoorbeeld producten te voorzien van het logo. Er zijn verschillende standaardafbeeldingen beschikbaar. Ook hebben we een video laten maken. Deel deze video om je klanten op de hoogte te brengen van Happy Saturday! De video is vierkant, zodat het makkelijk te delen is op Instagram en andere platformen.

Happy Saturday 2023 (de bakker maakt je happy)
Happy Saturday 2023 bakker
Happy Saturday 2023 (de banketbakker maakt je happy)

Happy Saturday post (de bakker maakt je happy)

Happy Saturday post (met foto)

Happy Saturday post (de banketbakker maakt je happy)

Video Happy Saturday

Happy Saturday logo's neutraal

Happy Saturday logo

Posters en flyers

De posters en flyers zijn in twee verschillende varianten, vergelijkbaar met de social media post. Er is een neutrale met roze achtergrond en een met de foto als achtergrond. De bestanden zijn certified pdf's, deze bestanden zijn geoptimaliseerd om ze te (laten) drukken.

Poster Happy Saturday (neutraal)

Poster Happy Saturday (met foto)

Flyer Happy Saturday (neutraal)

Flyer Happy Saturday (met foto)

Persbericht

Laat iedereen in de omgeving weten dat u meedoet aan Happy Saturday 2024. Download onderstaand persbericht, pas de rode tekst aan en verstuur het bericht naar je perscontacten. 

Persbericht: Ambachtelijke bakkers trakteren klant op Happy Saturday

Tips

  • Gebruik bij berichten op sociale media de hashtag #happysaturday, zodat we gezamenlijk de aandacht op deze dag vestigen
  • Je kan de actie van te voren aangekondigen, bijvoorbeeld rond Blue Monday. Je kunt er ook voor kiezen om alleen op de dag zelf duidelijk te maken dat het Happy Saturday is, zo is het een leuke verassing voor je klanten. 
  • Informeer je medewerkers over deze actie en zorg ervoor dat je klanten in een extra warm bad terecht komen.


Samenwerking

De initiatiefnemers van Happy Saturday zijn een groep ambachtelijke bakkers die met de ondersteuning van Bakkerij Support in 2019 begonnen met de actie #appelrakker. De actie is uiteindelijk begin 2020 omgezet naar Happy Saturday. De NBOV is in 2021 aangesloten.