Doe mee met Happy Saturday 

De eerste zaterdag na Blue Monday wordt ieder jaar door de ambachtelijke bakkers, banketbakkers en chocolatiers van Nederland omgedoopt tot Happy Saturday. Waar Blue Monday bekend staat als de meest deprimerende dag van het jaar is Happy Saturday de tegenhanger waarmee de deelnemende ondernemers een positief tegengeluid willen geven. Dit jaar valt Happy Saturday op zaterdag 21 januari 2023. Klanten worden deze dag extra in het zonnetje gezet en op een vrolijke manier bedankt dat ze lokaal hun producten kopen.

Ondernemers die meedoen, geven een eigen invulling door hun klanten te verrassen. Dit kan bijvoorbeeld door een product of goodie mee te geven, iets te proeven aan te bieden tijdens het wachten of een speciaal 'happy' product te verkopen. De keuze ligt volledig bij de ondernemer. De NBOV stelt onderstaande communicatiemiddelen ter beschikking. 

Social Post Maker 

Met de Social Media Post Maker maak je eenvoudig en in een paar klikken een (online) post die bij uw bedrijf past. Om een eigen post te maken, heb je alleen een eigen foto nodig. Kies een ontwerp, upload uw foto en zet uw boodschap online! Vergeet hierbij de #happysaturday niet! 

Klik hier om naar de social post maker te gaan

Beeldmateriaal & logo's

Onderstaand beeldmateriaal kun je gebruiken voor de digitale kanalen of om bijvoorbeeld uw producten te voorzien van het logo.

Happy Saturday 2023 (neutraal)
Happy Saturday 2023 bakker
Happy Saturday 2023 banketbakker

Happy Saturday post (neutraal)

Happy Saturday post (bakker)

Happy Saturday post (banketbakker)

Happy Saturday logo's neutraal

Happy Saturday A4-printvel logo’s neutraal

Happy Saturday logo neutraal

Happy Saturday logo NBOV de Ambachtelijke Bakker

Happy Saturday logo NBOV de Ambachtelijke Banketbakker

Posters en flyers

De posters en flyers zijn in drie verschillende varianten: één neutrale, en twee met beeldmerk ambachtelijke (banket)bakker. De drukwerkbestanden zijn certified pdf's, deze bestanden zijn geoptimaliseerd om ze te (laten) drukken.

Poster Happy Saturday (neutraal)

Poster Happy Saturday (Ambachtelijke bakker)

Poster Happy Saturday (Ambachtelijke banketbakker)

Posters Happy Saturday (drukwerkbestand)

Flyer Happy Saturday (neutraal)

Flyer Happy Saturday (Ambachtelijke bakker)

Flyer Happy Saturday (Ambachtelijke banketbakker)

Flyers Happy Saturday (drukwerkbestand)

Persbericht

Laat iedereen in de omgeving weten dat u meedoet aan Happy Saturday 2023. Download onderstaand persbericht, pas de rode tekst aan en verstuur het bericht naar je perscontacten. 

Persbericht Ambachtelijke bakkers trakteren klant op Happy Saturday

Tips

  • Gebruik bij berichten op sociale media de hashtag #happysaturday, zodat we gezamenlijk de aandacht op deze dag vestigen
  • Je kan de actie van te voren aangekondigen, bijvoorbeeld rond Blue Monday. Je kunt er ook voor kiezen om alleen op de dag zelf duidelijk te maken dat het Happy Saturday is, zo is het een leuke verassing voor je klanten. 
  • Informeer je medewerkers over deze actie en zorg ervoor dat je klanten in een extra warm bad terecht komen.


Samenwerking

De initiatiefnemers van Happy Saturday zijn een groep ambachtelijke bakkers die met de ondersteuning van Bakkerij Support in 2019 begonnen met de actie #appelrakker. De actie is uiteindelijk begin 2020 omgezet naar Happy Saturday. De NBOV is in 2021 aangesloten.