Bedrijfshulpverlening

Als werkgever bent u verplicht om bedrijfshulpverlening (bhv) op de werkvloer te organiseren. Ondernemers vinden de regelgeving rondom bhv vaak onduidelijk. Ook zijn de kosten aan de hoge kant. Daarom heeft de NBOV, samen met andere ambachtelijke branches en twee ministeries, de tool Help123 ontwikkeld. Help123 maakt bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder.

Help123

Met Help123 maakt u een bhv-plan voor uw bedrijf, waarin u de bhv-afspraken aangeeft. Daarnaast kunnen alle medewerkers een online bhv-training volgen, waarmee zij leren hoe te handelen bij een noodgeval. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar heeft geen praktijktraining. Deze praktijktraining is namelijk niet noodzakelijk om aan wettelijke eisen te voldoen.

 

Voordelen

Help123 zorgt op een eenvoudige manier voor een veilig bedrijf, tegen zo laag mogelijke kosten:

1. Veilig
Kleinere bedrijven hebben vaak maar een of twee bhv’ers die niet altijd aanwezig zijn. Met Help123 volgen alle medewerkers een online training waardoor meer medewerkers bhv-kennis hebben. Dat bevordert de veiligheid.
  
2. Eenvoudig
Help123 zorgt ervoor dat u niets vergeet en dat alle bhv-afspraken in de training van de medewerkers terugkomen. Als hun certificaten bijna verlopen, herinnert de tool u aan de jaarlijkse herhalingstraining. U wordt ook geïnformeerd of de bhv-afspraken nog voldoen aan de huidige situatie.
  
3. Betaalbaar
Een bhv-training kost jaarlijks al snel € 150 tot € 300 per bhv’er. De Help123-tool kost jaarlijks € 7,50 exclusief btw per medewerker.

NBOV Factsheet Help123

Dit document downloaden? Log in of word lid van de NBOV

Aanschaf tool

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over Help123. De tool direct aanschaffen? Ga naar Help123.eu.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan