Bijdrageregeling BPV

Als leerbedrijf lever je een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. De NBOV vindt het daarom belangrijk dat er voldoende erkende leerbedrijven zijn. Betrokken ondernemers die leerlingen beroepspraktijkvorming (BPV) willen geven. Goed dus dat er een bijdrageregeling BPV bestaat voor hun inspanningen.

De NBOV ondersteunt als bestuurslid van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf de Bijdrageregeling Beroepspraktijkvorming voor Werkgevers. Dat is de regeling waarin het leerbedrijf een vergoeding krijgt van € 90,- per maand per bbl-leerling. Of een vergoeding van € 1,38 per stage-uur per bol-leerling (maximaal € 90,- per maand). Samen tot een maximum van vier leerlingen per jaar.

Startende bbl-leerlingen kunnen overigens zelf ook aanspraak maken op een bijdrage: de Startersbijdrage voor werknemers. Deze eenmalige bijdrage is € 220,- voor leerlingen die de opleiding ten minste drie maanden volgen. Bbl-leerlingen die de opleiding voor bake-off bakker of voor verkoopmedewerker volgen, maken aanspraak op een eenmalige bijdrage van € 110,-.

Meer informatie: Bijdrageregeling Beroepspraktijkvorming op Bakbekwaam.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten