Spelt

Spelt is een graansoort die lijkt op tarwe. Dat is belangrijk om te weten want klanten vragen regelmatig naar de oorsprong van bloem of meel. Ook gelden er voor speltproducten aanvullende regels voor de etikettering. In onderstaand document over speltgraan en speltbrood vind je aanvullende informatie. Voor speltbrood is de informatie aangepast omdat het Warenwetbesluit speltbrood beschermt.

Vermelding van het allergeen tarwe bij speltproducten

Bedrijven zijn verplicht om bij spelt en khorasantarwe het allergeen tarwe te vermelden. Dit staat in een wijziging van bijlage II van de Europese Verordening EG1169/2011. Stellen consumenten je daar vragen over? Vermeld dan bij je allergeneninformatieverstrekking het volgende: De vermelding van het allergeen tarwe bij speltproducten is verplicht vanwege Europese wetgeving (EG1169/2011, bijlage II). Hou de aanvullende informatie van de wettekst achter de hand. Meer informatie lees je op onze pagina Etiketteren.

Vragen over spelt?

Als bakker wil je niet alles zelf hoeven uitzoeken. Daarom delen wij veel bruikbare informatie, ook over voedselveiligheid. Heb je als lid vragen? Dan bel je ons!

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten