Terugblik op de NBOV Desemmiddag!
Rotterdam was op 21 januari het decor van een inspirerende desemmiddag voor ruim 30 desembakkers, georganiseerd door de NBOV. De middag begon met een korte tour langs opvallende bakkersconcepten als Waffel, Das Brot, BasBakt!, Jordy’s Bakery en de Bonte Koe. Deelnemers ervaarden het optimisme in de branche en zagen hoe jonge, gepassioneerde bakkers zich met unieke verhalen en social media onderscheiden.
In het tweede deel van de middag deelde Jeanette Verdonk haar kennis over lokale oergranen en het graancollectief van Buijtenland van Rhoon. Dit wakkerde boeiende gesprekken aan over baktarwes, inclusieve landbouw, smaak en glutenvrij bakken. Sherif Soubra presenteerde het glutenvrije sorghum graan, waarbij enkele bakkers direct stappen zetten om hiermee aan de slag te gaan.
Afsluitend inspireerde Ruben Krommenhoek (Brouwerij Vet & Lazy) de bakkers met een sterk storytelling-verhaal. Gijsbregt Brouwer (De Buik) benadrukte het belang van een iconisch product en inspelen op foodtrends, vooral binnen de groeiende foodservice.
Desem-community
De NBOV start een community voor desembakkers, met bedrijfsbezoeken en bijeenkomsten.
Interesse? Mail naar Jaap van den Ham: vandenham@nbov.nl
Wil je de presentaties ontvangen? Mail Romy: rapis@nbov.nl
Ik was erg enthousiast dat dit werd georganiseerd, want het is altijd leuk om met vakgenoten op safari te gaan.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bakkerszaken is dé nieuwsbrief voor de ambachtelijke bakkers. Hierin vind je al het nieuws en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer op dit moment belangrijk zijn. Ook als je geen lid bent van de NBOV kan je Bakkerzaken ontvangen. Let wel: sommige artikelen zijn alleen te lezen door leden.
"*" geeft vereiste velden aan