Talentvolle patissiers bieden Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

De NBOV heeft namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix. Hidde de Brabander, Serena van Breukelen en Tijs Hermkens hadden de eer om deze taart te maken en aan te bieden op Paleis Noordeinde.

Meesterpatissier Hidde de Brabander werd uitgenodigd om samen met gezel Serena van Breukelen en leerling Tijs Hermkens de taart te maken en aan te bieden op Paleis Noordeinde. De NBOV vindt het belangrijk om jong talent een podium te geven en deze kans aan te bieden.

Het thema van de Moederdagtaart dit jaar is ‘de canon van Nederland’. Door middel van verschillende taarten werd er reis gemaakt door de geschiedenis van Nederland, met nadruk op het culinaire aspect. Het begon met een taart die in het teken staat van de tijd van de jagers en verzamelaars. Andere taarten stonden in het teken van onder andere de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw, de eerste kroning, de bevrijding na de oorlog en de invoering van de euro. Om uiteindelijk uit te komen bij het jaar 2024, dat hoopgevend werd uitgebeeld met een vredesduif.

Elk taart heeft smaken en decoraties die passen bij de periode. Zo heeft de taart van de Middeleeuwen biscuit op basis van donker bier. De taart die in het teken staat van de kroning is volledig oranje met abrikoos, wortel en sinaasappel. De taart rond de bevrijding is van binnen rood, wit en blauw.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft