Compensatie TEK valt tegen

De NBOV heeft flinke inspanningen geleverd om een regeling voor hoge energiekosten tot stand te brengen. De zogenaamde compensatie TEK. Inmiddels is bekend dat de modelprijzen voor 2023 flink lager uitvallen dan verwacht. Hierdoor moeten ondernemers een aanzienlijk deel van de eerder ontvangen voorschotbedragen terugbetalen. De NBOV is teleurgesteld omdat de verwachtingen over de compensatie van getroffen ondernemers niet worden waargemaakt.

Drempelprijs

De drempelprijs om voor compensatie in aanmerking te komen was al hoog. Omdat de prijzen in 2023 fors lager zijn dan in 2022, is de uiteindelijke tegemoetkoming een fractie van wat bij de openstelling van de regeling werd gesuggereerd. Precies zoals wij vorig jaar al bij de overheid hebben aangekaart. De voorlopige modelprijs 2023 voor gas is € 1,36 en voor elektriciteit € 0,36. Eind februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt.

De TEK-regeling

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming kreeg u als energie-intensieve mkb’er meer ademruimte om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

 

Naar website RVO

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft