Een sterke vereniging in 2023

De start van het nieuwe jaar 2023 ligt alweer achter ons. De decemberdrukte is achter de rug, goede voornemens zijn misschien alweer vergeten. We vierden Happy Saturday, de eerste loonstroken zijn verstuurd, en de organisatie van Bakkersvak is in volle gang. Ook de NBOV is aanwezig op 5, 6 en 7 maart.

We laten graag zien waar een brancheorganisatie voor staat en wat het belang is van een sterke organisatie met veel leden. De lobby over de TEK-regeling is een helder voorbeeld. De regeling is laat en ingewikkeld, maar als we niets hadden gedaan was er helemaal geen regeling gekomen.

Een sterke organisatie met veel leden is ook nodig om een cao te sluiten. De vernieuwingen in de cao, de nieuwe website ‘Bakbekwaam’ van het Sociaal Fonds en de stichting Bakkracht die staat voor instroom, opleiding en ontwikkeling. Het zijn allemaal initiatieven die vooral uit de koker van de NBOV komen.

Ook vinden we het belangrijk dat iedereen weet wat er onder de vlag van het sociaal fonds gebeurt, dat immers bestaat omdat we die cao sluiten. Het sociaal fonds is van cao-partijen en naast Bakkracht hoort ook Veilig en Gezond bij de fondsactiviteiten. Net zoals een aantal kennisactiviteiten van NBC. Het geld in het fonds wordt opgebracht door de werkgevers in de bakkerijbranche. Omdat ongeveer 85% van de werknemers bij ambachtelijke bakkers werken, vinden wij het belangrijk dat het ambacht daarvan ook goed gebruik maakt.

Uiteraard zijn we in 2023 ook weer actief op veel fronten. Het imago en belang van de ambachtelijke bakker staan op de agenda. De focus ligt vooral op innovatie, energietransitie en duurzaamheid, cao en pensioenen en aandacht voor de kwaliteit van het vak en de onderneming. Die plannen zijn aan de kersverse ledenraad gepresenteerd, dus kunnen worden uitgevoerd.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft