Jonge patissiers bieden Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

De NBOV heeft vrijdagochtend 6 mei namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix. Vaktalenten Nick Banus, Milou Jansen en Puck Mennen hadden de eer om deze taart te maken en te overhandigen op Paleis Noordeinde.

De Moederdagtaart bestaat uit een showstuk en meerdere gebakjes. Het showstuk met als thema Nederlands Trots bestaat uit verschillende echt Nederlandse elementen: tulpen, een roos, een kroon voor het koningshuis, een Nederlandse schild en een vliegtuigje dat KLM voorstelt. Voor de gebakjes hebben de makers eigen lokale producten gebruikt. Nick maakte een gebakje met vanille, dat sinds kort op Nederlandse grond wordt geproduceerd. Milou gebruikte voor haar gebakje echte Hollandse aardbeien en zelfgemaakte limoncello. Puck gebruikte Brabantse bosbessen.

Het aanbieden van de Moederdagtaart is een jaarlijks terugkerende traditie. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de NBOV is. Directeur Marie-Hélène Zengerink: ‘Het is prachtig dat deze jonge talenten hun ambachtelijk vakmanschap in het koninklijk werkpaleis konden tonen.’

In 2021 heeft Nick Banis (werkzaam bij Patisserie Tummers in Heemstede) de Gouden Gard gewonnen. Milou Jansen (werkzaam bij Bakkerij Verhoeven in Veghel) plaatste zich als tweede en won de Zilveren Gard. Puck Mennen (ook werkzaam bij Pastisserie Tummers in Heemstede) won de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten vaktechnisch ondersteund.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft