Radar duikt in hoge kosten betalingsverkeer voor ondernemers

TV-programma Radar besteedde maandag 18 oktober aandacht aan de hoge kosten van betalingsverkeer voor ondernemers. De NBOV zet zich al jaren in voor betaalbaar betalingsverkeer en is blij met de media-aandacht voor dit onderwerp. Max van der Zijden van Bakkerij Klink voorzag Radar van informatie. Met name over de gevolgen van die hoge bankkosten voor zijn onderneming en die van vele collega-ondernemers.

Betaaldiensten zijn voor mkb-ondernemers prijzig en soms slecht geregeld. De NBOV maakt zich daarom samen met andere brancheverenigingen binnen MKB-Nederland, al jaren hard voor betaalbare oplossingen. Onlangs publiceerde de NBOV in vakblad Bakkerswereld het artikel Betalingsverkeer voor ondernemers moet goedkoper. Daarin komen de problemen aan de orde waar ondernemers bij het betalingsverkeer tegenaan lopen, zoals de hoge kosten en moeilijkheden bij het afstorten van contant geld. “De kosten van betalingsverkeer zijn voor mkb-ondernemers onevenredig hoog. We zijn daarover al lang en intensief in gesprek met de banken, maar vooralsnog zonder resultaat. Betalingsverkeer lijkt steeds meer een probleem en kostenpost voor banken te zijn, in plaats van een noodzakelijke faciliteit”, zegt Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV.

Uitzending Radar

Max van der Zijden van Bakkerij Klink in Den Haag en Voorburg heeft, op verzoek van de NBOV, de redactie van Radar uitgelegd wat de gevolgen zijn van de hoge kosten van het betalingsverkeer. Zijn verhaal is mogelijk in het programma te zien. Max van der Zijden: “Ik hoef echt niet per se met mijn kop op tv, maar dit kan zo niet langer. Het probleem speelt namelijk niet alleen bij mij, maar ook bij heel veel andere bakkers en ondernemers. Zo’n kans om dat op tv uit te leggen kun je dan niet laten liggen. Ik heb dan ook mijn uiterste best gedaan om in het interview ieders belang naar voren te brengen, zonder de lopende onderhandelingen en gesprekken in de problemen te brengen.”

NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink is blij dat de media het signaal van de branchevereniging over de kosten van het betalingsverkeer oppakken. “Radar bevestigt wat wij in onze gesprekken met banken al jaren naar voren brengen. Dat is precies waar we voortdurend voor lobbyen bij de overheid en andere betrokken organisaties. Het betalingsverkeer is voor mkb-ondernemers gewoon te duur. Er moet een betaalbare oplossing komen en we blijven dit onderwerp dan ook intensief aankaarten.”

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft