Meer dan 100 werknemers? CO2-registratie verplicht!

Werkgevers zijn vanaf 1 juli 2024 verplicht om alle kilometers die medewerkers afleggen voor zakelijk en woon-werkverkeer aan te leveren in een CO2-registratie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Uiterlijk een jaar later, op 1 juli 2025, moeten organisaties deze gegevens ook daadwerkelijk rapporteren in het online platform van de RVO. De NBOV en andere ondernemersorganisaties zijn uiteraard geen voorstander van deze extra administratieve last.

Met de nieuwe wet moeten bedrijven het aantal afgelegde kilometers van werknemers registreren. Dit geldt voor bedrijven met meer dan 100 werknemers. Hierbij wordt aangegeven of het om zakelijk of woon-werkverkeer gaat. Ook het type vervoersmiddel en het soort brandstof worden vermeld.

Na het indienen van de gegevens ontvangt de organisatie een rapport met daarin een overzicht van de CO2-uitstoot van uw werknemers.

 

Om werkgevers te helpen met het goed invoeren van de juiste gegevens heeft de RVO een handleiding gemaakt. Werkgevers kunnen hierin meer lezen over de verplichte registratie. Ook staat er uitgebreid omschreven welke gegevens waar aangeleverd moeten worden. Bekijk de handreiking: Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit.

Wachtwoord resetten