Wijzigingen openbaarmaking NVWA

De NVWA maakt sinds 1 september 2020 de inspectieresultaten landelijk openbaar van horecazaken die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Onder andere winkels in brood en banket en vervaardigers van brood en vers banketbakkerswerk worden hieraan toegevoegd.

Update 30/11/22: eerder in dit artikel werd aangegeven dat de wijzigingen per 1 februari 2023 ingaan. Inmiddels is bekend dat dit is uitgesteld. Het is nog onduidelijk wanneer de wijzigingen ingaan.

Bakkerijen en andere levensmiddelenbedrijven moeten klanten informeren over de allergenen die in producten aanwezig zijn. Dit is een wettelijke verplichting, waar de NVWA toezicht op houdt. De volgende onderwerpen worden zichtbaar op de NVWA-webpagina:

 

Hier komt een van de volgende resultaten bij te staan: ‘geen recente gegevens’, ‘voldoet’, ‘verbeterpunten vastgesteld’ of ‘verscherpt toezicht’. Alleen de resultaten van inspecties die plaatsvinden nadat de wijzigingen zijn ingevoerd worden openbaar gemaakt. Voorafgaand aan de openbaarmaking wordt de onderneming per brief op de hoogte gebracht van het oordeel. Hiervoor is een juiste KvK-registratie van belang. Zorg dat elke locatie juist staat ingeschreven bij de KvK, met de juiste SBI-codes. Zo voorkom je dat onjuiste gegevens openbaar worden gemaakt.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft