Erkend leerbedrijf

Een erkend leerbedrijf begeleidt studenten tijdens de opleiding. Op deze pagina vindt u de voordelen voor een erkend leerbedrijf en de link naar het stappenplan om de erkenning aan te vragen.  

Voordelen erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf levert u een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Dit levert daarnaast ook veel voordelen op:

  • Studenten begeleiden is een leuke manier om arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf.
  • Studenten hebben een frisse kijk op uw bedrijf en brengen actuele kennis en nieuwe inzichten mee.
  • Studenten werken direct mee in uw bedrijf. U hebt plezier van de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.
  • Studenten wisselen ervaringen met elkaar uit. Via hen kunt u uw aantrekkingskracht als werkgever vergroten.
  • Als erkend leerbedrijf mag u het beeldmerk 'Erkend leerbedrijf' gebruiken, bijvoorbeeld op uw bedrijfsauto, briefpapier of website. Dit geeft uw bedrijf een positieve uitstraling.
  • U kunt in aanmerking komen voor subsidies en fondsen, zoals de Subsidieregeling praktijkleren.

Aanvragen erkenning leerbedrijf

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) biedt op de website een duidelijk stappenplan om erkend leerbedrijf te worden. De eerste stap bestaat uit een handige quickscan waarmee u ziet wat er nodig is voor een succesvolle aanvraag. Bekijk het vierstappenplan op de website van SBB

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan