Erkend leerbedrijf

Een erkend leerbedrijf begeleidt studenten tijdens hun opleiding. Je levert als erkend leerbedrijf een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. En het biedt jou en je bedrijf daarnaast ook andere voordelen. Maar wat zijn die voordelen en hoe vraag je de erkenning aan?

Voordelen erkend leerbedrijf

  • Studenten begeleiden is een leuke manier om arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf.
  • Studenten hebben een frisse kijk op je bedrijf en brengen actuele kennis en nieuwe inzichten mee.
  • Studenten werken direct mee in je bedrijf. Je hebt plezier van de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.
  • Studenten wisselen ervaringen uit met elkaar. Via dat netwerk vergroot je je aantrekkingskracht als werkgever.
  • Als erkend leerbedrijf mag je het beeldmerk ‘Erkend leerbedrijf’ gebruiken op je bedrijfsauto, briefpapier of website. Dit geeft je bedrijf een positieve uitstraling.
  • Je komt in aanmerking voor subsidies en fondsen als de Subsidieregeling praktijkleren.

Aanvragen erkenning leerbedrijf

Wil je leerbedrijf worden? De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) biedt op de website een duidelijk stappenplan om erkend leerbedrijf te worden. De eerste stap bestaat uit een handige quickscan waarmee je ziet wat er nodig is voor een succesvolle aanvraag. Bekijk het vierstappenplan op de website van SBB.

Ook erkend leerbedrijf worden?

Misschien denk je erover om erkend leerbedrijf te worden, maar heb je eerst nog vragen. Laat het weten, we denken graag met je mee.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten