Tracking en tracing

Het is belangrijk dat je je grondstoffen en eindproducten kan traceren en verifiëren. Want als een grondstofleverancier aangeeft dat een grondstof niet in orde is, moet je zo snel mogelijk uitzoeken in welke producten deze grondstof als ingrediënt is gebruikt. Dit geldt ook wanneer er tijdens de productie iets fout is gegaan in je bedrijf.

Ga bij de inkoop van grondstoffen bijvoorbeeld na of deze afkomstig zijn van een Riskplaza-audit+-bedrijf. Deze bedrijven hebben de controle en goedkeuring al uitgevoerd. Hierdoor hoef jij niet nogmaals analysecertificaten aan te vragen.

De NVWA vraagt tijdens controles naar je grondstofverificatie en de traceerbaarheid van je goederen. Meer informatie hierover vind je op de website van de NVWA in het Informatieblad Borging van voedselveiligheid. Als je een traceringsonderzoek moet uitvoeren vanwege een bepaald gevaar of een gebeurtenis, neem dan contact op met de NBOV. Het is mogelijk dat je een melding moet maken bij de NVWA.

Bekijk ook de procedure voor een mogelijke terugroepactie.

Direct downloaden

Heb je een vraag over deze pagina?

Als bakker wil je niet alles zelf hoeven uitzoeken. Daarom ben je lid van de NBOV. Dus heb je vragen over een bepaald onderwerp. Bel ons!

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten