Nutri-Score. Hét voedselkeuzelogo voor Nederland?

Je hebt het vast wel eens gezien: het Nutri-Scorelogo op een product. Nutri-Score helpt de consument voor gezondere producten te kiezen. De score laat zien hoe een product zich verhoudt tot vergelijkbare producten. Zo vergelijk je aan de hand van de Nutri-Score bijvoorbeeld verschillende soorten gebak. Een aardbeienslof heeft vanwege de verse aardbeien een betere score dan een tompouce.

Vanaf 1 januari 2024 is Nutri-Score het voedselkeuzelogo van Nederland. Maar je bent niet verplicht om dit logo op je verpakkingen te gebruiken. Het is een vrijwillig logo en je bepaalt zelf of je het gaat gebruiken. Wil je het gebruiken? Dan moet je rekening houden met het volgende:

  • Om het logo te mogen gebruiken moet je je merken registreren bij Santé Publique France. Dit kan vanaf 1 januari 2024.
  • Als je gebruik maakt van het logo, doe je dit met je hele assortiment. Je hebt na registratie twee jaar om ervoor te zorgen dat de Nutri-Score op al je producten staat.
  • Als je gebruik maakt van het logo moet je de productinformatie van al je producten uploaden in de Levensmiddelendatabank.

Meer informatie over Nutri-Score vind je in de FAQ bedrijven en op de website nutriscorevoorbedrijven.nl. Ook vind je hier een rekentool waarmee je kan bepalen wat de Nutri-Score van je producten is.

 

Vragen over Nutri-Score?

Ook op het gebied van voedselveiligheid geven onze adviseurs je graag persoonlijk advies. Gericht op jouw onderneming en jouw situatie.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten