Drie nieuwe Meesters geslaagd voor Meesterproef

Gouda, 30 april 2025 – De Nederlandse bakkerijbranche is binnenkort drie Meesters rijker. Bas Gommans, Hans Peter Winter en Nick van Doorn hebben deze week met succes hun Meesterproef afgelegd. Zij mogen zich binnenkort officieel Meester Patissier of Meester Boulanger noemen – de hoogste erkenning binnen het ambachtelijke bakkersvak.
De Meesterproeven vonden plaats op 28, 29 en 30 april. Tijdens deze intensieve eindtoets wisten de kandidaten de vakjury te overtuigen met hun excellent vakmanschap, creativiteit, visie, innovatiekracht en persoonlijke signatuur. Daarmee is het veeleisende Meestertraject, dat bestaat uit een strenge selectie, portfolioanalyse, schriftelijke voorbereiding en praktijkexamen, succesvol afgerond.
De officiële inauguratie vindt plaats op 2 juni 2025 bij InnStyle in Maarssen. Hier worden de drie geslaagden opgenomen in de gelederen van de Meesters: een select gezelschap van vakmensen op het hoogste niveau. Zij committeren zich aan de Code van Eer en leveren de komende jaren een actieve bijdrage aan de sector. Dit doen zij onder andere door gastlessen, demonstraties en kennisdeling.
Lancering boek ‘Vakmanschap’
De inauguratie op 2 juni vormt tevens het podium voor de lancering van het nieuwe boek ‘Vakmanschap’, een uitgave van Vereniging de Meesters. In dit rijk geïllustreerde boek worden de verhalen, recepten en drijfveren van tien Meester Boulangers en Patissiers vastgelegd. Met 136 pagina’s vol persoonlijke portretten en vaktechnische inspiratie is het boek een ode aan het ambacht en een stimulans voor de volgende generatie vakmensen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bakkerszaken is dé nieuwsbrief voor de ambachtelijke bakkers. Hierin vind je al het nieuws en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer op dit moment belangrijk zijn. Ook als je geen lid bent van de NBOV kan je Bakkerzaken ontvangen. Let wel: sommige artikelen zijn alleen te lezen door leden.
"*" geeft vereiste velden aan