Goed nieuws over hoge indexeringen van de huurprijs

Eerder schreven we dit bericht over de oneerlijke huurprijsindexering op basis van de CPI. In het artikel deelde we een brief waarmee je bezwaar kon maken tegen huurverhoging. Op dat moment was er nog geen uitspraak of wet hierover. Daar is nu verandering in gekomen.

Er is een uitspraak van een voorzieningenrechter. Een voorzieningenrechter doet uitspraak in spoedeisende zaken. De procedure heet ook wel een ‘kort geding’. Of een gewone rechter hetzelfde over deze kwestie denkt, moeten we nog wel afwachten.

De voorzieningenrechter vindt dat een huurprijsverhoging gebaseerd op de CPI van na de explosieve stijging van de energieprijzen, niet (meer) passend is. De partijen in de procedure moesten hier met elkaar over in overleg gaan.

Er is dus niet geoordeeld dat de huurprijsindexering op basis van CPI niet meer mogelijk is. Daarnaast is het slechts een uitspraak van de voorzieningenrechter, maar het is in ieder geval goed nieuws. We adviseren om bezwaar te blijven maken tegen huurverhogingen op basis van de CPI. Verwijs hierbij naar de uitspraak waarin staat aangegeven dat de huurder en verhuurder moeten overleggen over de huurprijs.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft