Is jouw jaarrekening al klaar?

De jaarrekening van een besloten vennootschap moet binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar zijn opgesteld. Veelal gebeurt dit niet omdat de accountant uitstel aanvraagt. Uitstel geeft de accountant meer tijd om de jaarrekening op te stellen en zo werkzaamheden te spreiden.

Als je op cijfers wil sturen, dan is een tijdige rapportage zeer aan te raden! Want hoe kan je dit jaar sturen op de cijfers van vorig jaar als de cijfers zo lang op zich laten wachten? Ontvang je jaarlijks de jaarrekening aan het eind van het jaar en wil je toch op je cijfers gaan sturen? Vraag je accountant of je dit jaar de cijfers eerder mag ontvangen. Als de jaarrekening niet mogelijk is, dan helpen voorlopige cijfers je ook vaak een eind op weg.

Wil je je cijfers van afgelopen jaar graag met iemand anders bespreken dan je accountant? Weet dat dit ook mogelijk is bij de NBOV.

Jaarrekening verplicht?

Af en toe krijgen we de vraag of een jaarrekening verplicht is. Nee, dit is niet verplicht als je een eenmanszaak of vennootschap onder firma hebt. Echter heb je wel jaarcijfers nodig om de aangifte inkomstenbelasting op te stellen. En dan kom je toch vaak weer uit bij een accountantskantoor of administratiekantoor.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft