Jongste NBOV-lid opent eigen bakkerij

NBOV-lid Gijs van den Broek opende 3 maart in het Brabantse Alphen zijn spiksplinternieuwe winkel De Warme Bakker Gijs van den Broek. De net 22 jaar geworden bakker is daarmee de jongste ondernemer die lid is van de NBOV. Gijs werkte tijdens en na zijn bakkersopleiding bij Uw Warme Bakker Hans Vermeer. Toen deze aangaf dat hij waarschijnlijk over vijf tot tien jaar ging stoppen, leek het Gijs en zijn vriendin een goed idee om dan de zaak over te nemen. “Hans besloot echter eerder te stoppen en zo stond ik op mijn negentiende met een ondernemingsplan bij de bank,” vertelt Gijs. Daar reageerden ze positief, vanwege het goed doortimmerde plan. Maar ook omdat ze het mooi vonden dat een jonge bakker de onderneming wilde overnemen.

Via Hans kende Gijs de NBOV al. “Daarom wilde ik ook lid worden. Bedrijfsadviseur Jaap van der Ham kwam kennismaken en gaf me direct goede tips.”

Gijsje

De Warme Bakker Gijs van den Broek is gevestigd in een nieuw pand. “De winkel is helemaal ingericht door mijn vader, die timmerman is, en mijn schoonvader. Alleen de elektra en het loodgieterswerk hebben we uitbesteed. We wilden echt de sfeer van een bakkerij en dat is gelukt.”

Klanten kunnen bij De Warme Bakker Gijs van den Broek terecht voor brood en banket. Zijn Alphense klantenkring is enthousiast, vertelt Gijs. “Mensen zijn blij dat de bakker in het dorp blijft. Er zijn hier namelijk niet zoveel winkels meer. Ze vinden de winkel mooi en we krijgen goede reacties op onze producten. Vooral op ons eigen meergranenbrood met pompoen: het Gijsje. Inmiddels hebben we ook crackers en koekjes in die smaaklijn.”

De komende tijd zet Gijs in op een mooie paasactie. Daarna wil hij de onderneming rustig uitbouwen. “We werken aan de webshop, gaan social media inzetten en ons met de marketing richten op een groter verzorgingsgebied rondom Alphen. Het zijn lange dagen, maar dat is het dubbel en dwars waard!”

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft